Een veel voorkomend probleem in de machinebouw wereld is mis-interpretatie. Zowel tussen uw klant en uw salespersoon, als tussen uw salespersoon en engineering. Maar dit had ik niet besteld. Maar dat kan zo niet gemaakt worden. Dit is een heel menselijk probleem. Mensen denken namelijk in beelden, zeker als het gaat om complexe materie. In de huidige machinebouw wereld wordt er echter nog heel veel gewerkt met woorden, teksten, hier en daar een klein fotootje of een voor de klant lastig begrijpbare technische tekening. Het brein zal van deze informatie zelf een volledig beeld creëren. Informatie die niet visueel beschikbaar is zal door eigen interpretatie en referentiekader worden ingevuld. Het is dan ook niet vreemd dat deze invulling van persoon tot persoon flink verschilt, met alle gevolgen van dien.

De kracht van visualiseren

De Configurator van Unit040 creëert een visueel praatstuk voor alle betrokkenen. Het fungeert als centerpiece gedurende het ontwikkel- en/of salestraject van een machine of product. Dit betekent voor uw salesteam de ideale tool om samen met de klant het juiste product of de juiste machine samen te stellen. Het betekent voor uw engineeringsafdeling een zorgeloze overgang vanuit sales, aangezien alle engineeringsregels al zijn meegenomen in de Configurator; wat geconfigureerd is kan gemaakt worden. En voor uw klant? Voor hem of haar betekent het dat hij exact krijgt wat hij ziet.

Unit040 laat de gebruikers de wereld van morgen in al zijn glorie zien. In deze digitale wereld is het product of de machine al volledig te configureren, te beleven en zelfs te bestellen, nog vóórdat die fysiek bestaat.

Geheel volgens het credo van Unit040 is de Visuele Configurator een digitaal platform, dat meerdere uitingsvormen kent. Het betreft een interactieve 3D omgeving, waarin het product of de machine visueel wordt geconfigureerd. Standaard wordt dit op een scherm getoond. Interactie en vrij rondkijken gaat in dat geval met een muis. Doordat de Configurator op gaming technologie gebaseerd is, sluit deze tevens aan op de nieuwste ontwikkelingen in dit gebied. Dit maakt het bijvoorbeeld mogelijk om de Configurator te bekijken én te bedienen in Virtual Reality, Augmented Reality of Mixed Reality (zoals de Hololens). Uw klant loopt binnen no-time in de digitale wereld langs zijn nieuwe machine of product en kan deze alvast tot in detail bekijken.

De kracht van het zo-volledig-mogelijk vóóraf visualiseren van uw machine of product, zit in het feit dat er geen interpretatieslag op interpretatieslag meer plaats vindt. Iedereen ziet hetzelfde en praat dus over hetzelfde. Dit voorkomt miscommunicatie tussen enerzijds uw klant en salespersoon, en anderzijds tussen salespersoon en engineering.

 

De kracht van configureren

Configureren is het samenstellen van een product of machine(lijn) vanuit verschillende basisbouwstenen. Daar aan vast kunnen allerlei regels en beïnvloedbare parameters verbonden zijn. De kracht de Visuele Configurator zit met name in het feit dat dit alles samenkomt op één plaats. De voordelen daarvan zijn groot.

De Configurator zorgt namelijk voor een multidisciplinaire samenwerking. Aan de ene kant ziet uw klant zijn toekomstige product of machine en ziet direct ook de mogelijkheden van iedere beïnvloedbare optie. Vanaf de andere kant bekeken dwingt het de machinebouwer om na te denken over alles wat de gebruiker van de Configurator ziet en aan mogelijkheden heeft. Engineering speelt hierin een grote rol. Zij geven de invulling, de regels, de limieten en de vrije opties van hetgeen er geconfigureerd gaat worden. Doordat hun kennis geïntegreerd is in de tool, zorgen zij ervoor dat het resultaat van de Configurator gemaakt kan worden.

Het salesteam en uw klant kunnen vervolgens samen zorgeloos het product of de machine(lijn) configureren. Zij hoeven zich namelijk geen zorgen te maken dat er zaken niet mogelijk zijn. Sterker nog; de engineering specificaties komen direct uit de Configurator rollen, zodat de overgang van Sales naar Engineering naadloos is. In de meest ultieme vorm kan de Configurator zelfs direct een prijs of offerte afgeven op de gemaakte configuratie.

Kortom: Engineering krijgt geen situaties die niet kunnen. Sales hoeft geen lastige engineeringsvragen te beantwoorden. En de klant ziet direct exact wat hij krijgt.

 Hoe ver durft u te gaan?

De Visuele Configurator is al een zeer rijke tool op zichzelf. Het voordeel van onze gaming technologie is echter dat de extra mogelijkheden voorbij gaan aan alle verbeelding. Zo heeft Unit040 een nieuwe Joint Venture, genaamd Softwareport. In Softwareport komen 3 vooruitstrevende partijen samen; Unit040, Cordis en Festa. Het is een combinatie van de unieke visuele kracht van Unit040 en de revolutionaire machine-aansturingssoftware van Cordis (op embedded niveau) en Festa (op high level niveau). Door onze volledig interactieve visualisatie van een machine kan de echte aansturingssoftware al gemaakt én getest worden, vóórdat de fysieke machine bestaat. Dat levert een gigantische tijd- en kostenbesparing op.

De toekomst is modulair. Zo ook in de machinebouw wereld. In de meest ultieme vorm is iedere losse module generiek. D.w.z. generiek qua ontwerp (multifunctioneel) en generiek in aansturingssoftware. Wanneer verschillende modules bij elkaar worden geplaatst in de Visuele Configurator zorgt het multifunctionele ontwerp en de generieke aansturingssoftware ervoor dat de modules feilloos samenwerken. Modules zijn zo door de klant zelf visueel te configureren tot een werkend systeem. Vervolgens kan een bestelling geplaatst worden, en productie kan van start. Die toekomst komt nu snel dichterbij met de Visuele Configurator.

Voor meer informatie of vragen over de Visuele Configurator kunt u altijd even contact met ons opnemen. Wij helpen u graag verder naar een mooie toekomst!

Interesse of demonstratie?

De mogelijkheden voor de toepassingen van augmented en virtual reality zijn onuitputtelijk. Graag geven we u een demonstratie van de oplossingen die we voor grote technologische bedrijven in de regio Eindhoven ontwikkeld hebben. En vanzelfsprekend zetten we deze futuristische media ook in om uw technologie of product uit te leggen of te visualiseren. Interesse? Mail of bel (040) 76 76 282 om een afspraak te maken.

Daniel Fanego

Author Daniel Fanego

As Chief Commercial Officer, Daniel is responsible for all matters concerning sales & marketing. Specialties include Virtual Reality, Augmented Reality and simulation.

More posts by Daniel Fanego

Leave a Reply